2. aug, 2013

ER VINDMØLLER SUNDHEDSSKADELIGE?

 

 

Nå skal det undersøkes om vindmøller skader folkehelsen i Danmark. Den danske helseministeren innrømmer at de mangler kunnskap om vindmøllers påvirkning på folks livskvalitet og helse, og at storsatsingen på vindkraft er satt i verk uten tilstrekkelig kunnskap basert på vitenskapelige undersøkelser.

 

Etter at «monstermøllene» krabbet opp på dansk jord, har motstanden mot vindkraft nærmest eksplodert i Danmark. Et godt eksempel er «Landsforeningen Naboer til Kæmpevindmøller» som i dag står oppført med 190 registrerte motstandsgrupper. Tilbakemeldinger om støy og helseplager bare øker i omfang…

 

ER VINDMØLLER SUNDHEDSSKADELIGE?

Kaj Højgaard, TVS, Danmark

 

Sundhedsminister Astrid Krag lover nu en undersøgelse af vindmøllers indflydelse på mennesker helbred. Det har naboer og en række kommuner krævet i årevis.

 

Senest har Kolding og Sønderborg stillet udpegningen af områder til opstilling af vindmøller i bero med henvisning til usikkerheden om de helbredsmæssiger konsekvenser for naboer.

 

Kritikerne af store vindmøller har i årevis peget på, at der mangler viden om møllernes påvirkning på folks helbred. Bl.a. har pensioneret overlæge Peter Prinds, Taps ved Christiansfeld, længe arbejdet på at overbevise politikerne om nødvendigheden af videnskabelige undersøgelser af bl.a. den lavfrekvente støj fra møller.

 

En af de politikere, der har lyttet og handlet, er Venstres Hans Chr. Schmidt fra Vojens - og det er ham, der har kaldt bådfe sundhedsminister og miljøministeren i samråd for at få lavet en undersøgelse.

Det er lykkedes nu.

 

Kilde: Nyhetinnslag på TV-Syd, Danmark, 30. juni 2013. Du kan se innslaget hvis du følger linken:

http://www.tvsyd.dk/artikel/205008:Er-vindmoeller-sundhedsskadelige?