6. jun, 2014

Borgere til kamp mod vindmøller - TV SYD

www.tvsyd.dk

HEDENSTED

BORGERE TIL KAMP MOD VINDMØLLER

Torsdag 27-01-11 - af Jørgen Nygaard

Borgere fra området omkring Stouby og Belle holder torsdag aften debatmøde om planerne om fire kæmpe-vindmøller i det naturskønne område ved Juelsminde.

Borgerne undrer sig bl.a. over, at Hedensted Kommune kun en kilometer fra det sted, der er udpeget til møllerne, har afslået, at en landmand må bygge en kornsilo. Landmanden er derfor igang med at grave en underjordisk silo til sit korn - så den ikke kan skæmme naturen.

Min første demonstration

Borgerne har været på barrikaderne endnu før den politiske proces gik i gang. Tirsdag mødte 30 borgere således op til byrådsmødet, som blev holdt i Juelsminde, hvor hørings-processen til mølleplanerne blev sat igang.

- Det var første gang i mit liv, at jeg har deltaget i sådan noget, siger Erik Lysbjerg fra Stouby, som er en af initiativtagerne til aftenens møde på Kildebjerget i Juelsminde. TV SYD sendte direkte fra borgermødet.


14 nye kæmpemøller

Hedensted Kommune har besluttet at der kan opføres 4 kæmpevindmøller på 135 m højde ved det naturfølsomme område ved Rohden Ådal. Det er en del af kommunens ambitiøse plan for 14 nye vindmølleområder i kommunen.