21. mai, 2014

Deilig kulturminnetur langs Osensjøens rike!

youtu.be

Fotoblikk fra kulturminnetur langs Osensjøen lørdag 28. april. Guide: Arkeolog Hilde Rigmor Amundsen, Stange. Arrangør: Kultursalongen på Fagerhøi, Søre Osen, Trysil.

Kulturminneturen gikk til Skavernodden, et spesielt gravfelt fra jernalderen, steinalderutstillingen i Osen Bygdemuseum og store steinalderboplasser i Osen nord-øst hvor det ble lett etter førhistoriske spor.

Hilde Rigmor Amundsen er arkeolog og bosatt på den restaurerte husmannsplassen Lotterud i Stange. Hun har jobbet som arkeolog i Hedmark fylkeskommune (1996-2002), og er i dag ansatt på Norsk institutt for kulturminneforskning. 25. mars 2011 disputerte hun til doktorgraden ved Universitetet i Oslo med avhandlingen: "Mot de store kulturtradisjonene. Endringsprosesser fra tidligneolitikum til førromersk jernalder mellom Mjøsa og Femunden".

Du har lyttet til: "Tårnet med fire trompeter" fra albumet "Jord og lyst", 2010, av Øyvind Sund, Vinstra. Øyvind Sund var den første som ble tildelt Prøysenprisen i 1974, og har i etterkant utgitt flere visesamlinger og LP/CD'er.

http://www.oyvindsund.no