14. aug, 2015

Fnyser av Eidsivas skryt

Ljørdøler mister bredbåndstilbudet. – De fratar oss mulighetene til å bo og være aktive ute i grendene, sier Eva Løken.

 

Eva Løken bor i Ljørdalen og fikk like før ferien et brev fra Eidsiva i postkassa om at de som er tilknyttet Skåret sentral i Ljørdalen fra 1. oktober mister bredbåndet sitt. Begrunnelsen er at det ikke er økonomisk å ha bredbånd dit.

 

«Tilnærmet full dekning»

 

I et leserinnlegg i Østlendingen den 31. juli, skriver direktør i Eidsiva Vekst AS, Thor Svegården at bredbånd er en forutsetning for både bosetting og etablering og utvikling av bedrifter.

 

– De fratar oss muligheten til å bo og være aktiv ute i grendene, mener Løken.

 

Hun representerer Senterpartiet i kommunestyret i Trysil og behøver bredbåndtilgang for å laste ned saksdokumenter så hun kan stille forberedt til kommunestyremøter.

 

Mannen hennes driver eget firma og er også avhengig av en rask internettlinje. Alternativet nå er et mobilt bredbånd, men i Ljørdalen er det bare 2G-dekning, som kun har kapasitet til enklere dataoverføring.

 

– Det er år 2015. Det må da finnes en alternativ løsning som er bedre? spør Løken.

 

Hjertesak

 

Som lokalpolitiker vil Løken nå gjøre det til sin hjertesak å sørge for likt tilbud i hele Trysil.

 

– Jeg kommer til å stå på for at det skal tilbys et godt utbygget nett i hele kommunen, sier Løken. Hun mener det ikke er riktig om bare Innbygda skal få høyhastighetsinternett.

 

– Vi trenger et sterkt sentrum, men vi trenger sterke grender også. Det er det som gjør Trysil til Trysil, sier Løken.

 

Hun understreker at hun har vært fornøyd med Eidsivas tilbud helt fram til hun fikk brevet om abonnementsstoppen.

 

– De legger ned et tilbud som fungerer, mener Løken. Beboerne i Ljørdalen har heller ikke blitt tilbudt noen form for kompensasjon for det plutselige bruddet på internettilgangen, ifølge Løken.

 

Ifølge Eidsiva er grunnen til avgjørelsen et for lite kundegrunnlag.

 

– Dessverre er kundegrunnlaget for dårlig (for få kunder) til at bredbåndsdekningen i området kan opprettholdes. Dette gjør at Eidsiva Bredbånd ikke greier å levere forventet kvalitet til kundene, sier Trond Skjellerud, administrerende direktør i Eidsiva bredbånd.

 

Kilde: Østlendingen, 13. august 2015.