12. okt, 2014

Siemens lanserer ny vindturbin: Spesielt utviklet for områder med moderat til svak vind.

 

 

Siemens lanserer ny vindturbin: Spesielt utviklet for områder med moderat til svak vind.

 

 

 

 

 

Et økende antall landbaserte vindkraftverk i Europa vil bli bygd i områder med moderat til lett vind. For å svare på denne trenden lanserer Siemens en ny turbin med en generatoreffekt på 3,3 MW og en rotordiameter på 130 meter – spesielt utviklet for disse vindforholdene. De første turbinene av typen SWT 3,3 – 130 vil være tilgjengelige for levering i begynnelsen av 2017.

 

- Vi er stolte av å kunne tilby en attraktiv løsning for områder med lav vindhastighet, som vil sette nye standarder for økonomi, energi og pålitelighet, sier Morten Pilgaard Rasmussen, leder for forskning og utvikling i Siemens Wind Power.

 

Hovedkomponentene i den nye vindturbinen er utviklet ytterligere. Den direktedrevne generatoren har enda sterkere permanentmagneter for økt produksjon, og maskinhusets design og andre viktige komponenter er blitt tilpasset den 130 meter store rotoren. Rotorbladene på 63 meter er spesielt utviklet for å redusere belastningen på maskinhuset og tårnet under turbulente vindforhold, ved at rotorbladets vingespiss demper og absorberer høyt vindtrykk. En annen nyhet er det nyutviklede kjølesystemet som er integrert i maskinhuset som gir en optimal kjøling av generatoren og andre elektriske komponenter. Den reviderte teknikken og rotoren på 130 meter gir en økt årlig energiproduksjon på om lag 17 til 20 % i forhold til tidligere modeller fra Siemens D3 produktplattform.

 

Kilde: Svenske vindkraftnyheter 02.10.14.