Omfattende vindmåling har resultert i et meget detaljert vindkart og god oversikt over vindressursen i planområdet for Raskskiftet, kunne Ola Børke, Austri Vind, fortelle.
På bakgrunn av det Børke kan fortelle om omfattende vind- og ismålinger i Raskiftet, er det vanskelig å se behovet for å reise to nye vindmålermaster (Kraggåsen i nord og Sæterbekkbotninga i sør) viss formål sies å være detaljkartlegging av vindressursene:
«Når det gjelder vindmåling skiller Raskiftet seg veldig ut. Det som er veldig spesielt her er at all området hvor det egentlig er, så godt som, ferdig kartlagt på vindressurs – ferdig kartlagt i betydning investeringsklart – før konsesjonsspørsmålet er avklart. Så kan man spørre seg: Hvorfor har vi investert så mye i det? Jo, dette prosjektet var det første prosjektet som ble meldt til NVE som kan sies å ikke ligne kysten. Som folk vet - er et spesielt landskap for å framvise og redegjøre for vindressursen, som er det mest avgjørende, og det er målt på 7 ulike punkter i prosjektet som i dag gir grunnlag for et meget detaljert vindkart og god oversikt over for den ressursen som er der.»
Vi mener Børkes uttalelse bekrefter vår vurdering om at to nye vindmålemaster ikke er utslagsgivende for verken detaljkartlegging av vind eller investeringsbeslutning. La oss håpe Trysil kommune samler seg om likelydende dispensasjonsvedtak som Åmot kommune. Høringsfristen gikk ut 20. oktober.