Her er kullkraftverket som kan få norsk statstøtte
Men CO2-fangst fra kullkraft i utlandet undergraver norske naturgassinteresser, mener CCS-ekspert og får støtte av Bellona.
TU 09.10.14
Men CO2-fangst fra kullkraft i utlandet undergraver norske naturgassinteresser, mener CCS-ekspert og får støtte av Bellona.
TU 09.10.14
Statoil har besluttet å redusere rundt 500 stillinger innen utgangen av 2016.
NTB fredag 10.10.14.
Den globale fornybarindustrien sysselsette 6,5 millionar personar i 2013, opp frå 5,7 millionar i 2012. Det er i den veksande solcellemarknaden dei fleste jobbane vert skapt.
The International Renewable Energy Agency (IRENA) har nyleg publisert sin årlege oversikt over sysselsetting innan fornybar energi (pdf). Oversikta viser at talet på fornybar energi-jobbar nådde 6,5 millionar i 2013. Dei fleste jobbane er lokalisert i Kina, Brasil, USA, India, Tyskland, Spania og Bangladesh.
I 2013 stod solcelleindustrien for heile 2,3 milionar jobbar. Desse er for det meste konsentrert i Kina. Trenden i Kina viser jobbvekst i tilknyting til solcelleinstallasjonar, mens arbeidssituasjonen i industrien er stabil.
Flytande biodrivstoff, moderne biomasse og biogass er og store arbeidsgjevarar (1,4 millionar, 0,8 millionar og 0,3 millionar jobbar). Dei fleste jobbane er konsentrert rundt råstoffproduksjon.
Vind er stabil med 0,8 millionar jobbar. Nedgang i talet på installasjonsjobbar har blitt kompensert av vekst i tilknyting til drift og vedlikehald.
Ifølgje IRENA er det dårlege arbeidsmarknadsdata for termisk solvarme, vasskraft og geotermi. Det er difor ein sjanse for at talet på jobbar innan desse sektorane er underestimert, skriv IRENA.
Oversikta inkluderer ikkje jobbar i stor vasskraft.
Du finner oversikten her: http://www.irena.org/Publications/rejobs-annual-review-2014.pdf
Kilde: Energi og Klima
Olje- og energidepartementet: Nyhet 07.10.14
Det er 16 år siden det sist ble lagt frem en stortingsmelding om energipolitikken. Siden den gang har energimarkedene nasjonalt og internasjonalt gjennomgått store endringer. Dette har stor betydning for norsk energisektor. Vi står også foran nye utfordringer både når det gjelder forsyningssikkerhet, verdiskaping og miljø. Regjeringen ønsker derfor å presentere en helhetlig energimelding, hvor energiforsyning, klimautfordringer og næringsutvikling sees i sammenheng.
Stabil energiforsyning er grunnleggende for et moderne velferdssamfunn, og et konkurransefortrinn for norsk industri. Norge har store energiressurser og god tilgang på fornybar energi. Regjeringen er opptatt av at disse ressursene forvaltes til beste for samfunnet og fortsatt legger grunnlag for velferd og verdiskaping.
Regjeringen har besluttet å legge fram en stortingsmelding om energipolitikken. Arbeidet med meldingen ble startet med et innspillsmøte 3. mars 2014. Møtet hadde bred deltakelse fra ulike deler av energisektoren og interesseorganisasjoner. Vi er opptatt av en fortsatt tett og god dialog og ønsker derfor innspill til arbeidet med energimeldingen. Innspill kan sendes til energimeldingen@oed.dep.no.