Norge ønsker ikke energisamarbeid i EU
TU - 12.09.14.
– Vi kan få både høyere priser og høyere volum. Så ser man kynisk på det, kan utviklingen være bra for oss, sier oljeanalytiker John Olaisen i ABG Sundal Collier til NTB.
– Det er usikkerhet om hvor lenge konflikten med Russland vil fortsette og hvor alvorlig den kommer til å bli. Det påvirker investeringslysten i europeiske bedrifter. Vi ser at investeringene er veldig lave, til tross for at andre fundamentale forhold har bedret seg, sier Dørum.
– Men på sikt kan det være negativt fordi det kan skade naturgass som energikilde i Europa. Europeiske politikere er jo allerede skeptiske på grunn av usikkerheten som har oppstått, sier han.
I sin strategi anbefaler Energi21 sterk vekst i de offentlige bevilgningene til forskning, utvikling og demonstrasjon innen seks strategiske satsingsområder:
* Vannkraft
* Fleksible energisystemer
* Solkraft
* Offshore vindkraft
* Energieffektivisering
* CO2-håndtering
Både Fremskrittspartiet, Arbeiderpartiet og Venstre uttrykker stor interesse for forslaget om grønne avskrivinger for elsertifikatinvesteringer. Om det får plass i regjeringens budsjetter, er derimot usikkert.
På oppdrag fra Energi Norge. Mai 2014.