Europas solkraft-boom gjør utenlandskablene mindre lønnsomme
Europas solkraft-boom gjør utenlandskablene mindre lønnsomme, i følge Statnett 20. desember 2013.
Europas solkraft-boom gjør utenlandskablene mindre lønnsomme, i følge Statnett 20. desember 2013.
Kjøp og salg av langsiktige overføringsrettigheter kan sikre at de beste mellomlandsforbindelsene blir realisert, mener Adapt Consulting.
– Bare ved å eie flaskehalsen vil kraftleverandører og industri kunne stå direkte overfor prisen på andre enden av kabelen, sier Jørgen Festervoll i Adapt Consulting til Teknisk Ukeblad.
TU 13. august 2014.
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har laget en rapport som har kartlagt de enorme forskjellene fra år til år i hvor mye nedbør vi kan benytte til å produsere kraft med i Norge.
– Ja, kabler vil bidra positivt. Kablene gir en verdifull importmulighet om været skulle bli verre enn forutsett eller om det oppstår uønskede hendelser. Vi har kjørt stresstester på det norske og nordiske kraftmarkeder som viser at den økte importmuligheten gjør kraftsystemet mye mer robust til å takle dårlig vær og feil, sier Willumsen.
TU 12.12.2014.
– For øyeblikket er det kontinentale Europa og Skandinavia i en situasjon med energioverskudd, og prisene er lave på begge sider. Det ser heller ikke ut til å være stor etterspørsel etter balansekrafttjenester i Europa. Så jeg ser ikke riktig lønnsomheten i å bygge dem. Men dette er noe som helt sikkert vil bli viktigere i framtiden, understreker Müller.
TU 26.09.13.
Det var en av konklusjonene i en rapport forskningsstiftelsen Fafo publiserte sammen med Econ Pöyry og Thema Consulting Group juni 2012.