Det er forskjell på folk...
Til kollega HA sier fylkesrådsleder Per Gunnar Sveen, AP:
– Jeg har tillit til at styreleder har gjort sine vurderinger.
Smak litt på den setningen neste gang du får strømregninga i posten.
Ringsaker Blad: 1. august 2015.
Tveegget raushet i Eidsiva Energi
- Kraftselskapet i Innlandet er en dominerende viktig næringsvirksomhet. Den lever mye sitt eget skjermede liv. Kommunene – eierne – bør ha frimodighet til å sette sterkere søkelys på hva som skjer. Har ikke eierne tilstrekkelig egenkompetanse, bør de skaffe seg denne.
- Vi savner en offentlig debatt innad og mellom eierne – kommuner og fylkeskommuner. Mange av disse er i betydelig grad avhengig av millionutbytter fra Eidsiva Energi. Dette virker direkte inn på kommunale tilbud og ytelser.
- Konsernet er et lokomotiv i innlandets kraftbransje. Eidsiva Energi bør avgrenses til å utøve primæroppgaver, ikke å opptre som en forvalter av penger eierne skal disponere.
GD: 11. august 2015.
Kostbar innovasjon for Eidsiva?
- I Oppland Arbeiderblad 30. juli hadde direktør Thor Svegården i Eidsiva Vekst et «forsvar» for Eidsivas innovasjon og vekst. Jeg kjenner mine faglige begrensninger når det gjelder økonomi. Men en trenger ikke å være professor i økonomi for å forstå at «kassa inn» helst bør være større enn «kassa ut». Å ause når skuta er lekk, er kortsiktig. Å «øke farten» ved å vokse uten først å tette lekkasjen(e), virker lite fornuftig – og Eidsiva-skuta har sine åpenbare lekkasjer. Det er grundig belyst av Rolijordet m/fl.
OA,13. august 2015, ved Håvard Melbye.
Fnyser av Eidsivas skryt
Ljørdøler mister bredbåndstilbudet. – De fratar oss mulighetene til å bo og være aktive ute i grendene, sier Eva Løken.
Eva Løken bor i Ljørdalen og fikk like før ferien et brev fra Eidsiva i postkassa om at de som er tilknyttet Skåret sentral i Ljørdalen fra 1. oktober mister bredbåndet sitt. Begrunnelsen er at det ikke er økonomisk å ha bredbånd dit.
«Tilnærmet full dekning»
I et leserinnlegg i Østlendingen den 31. juli, skriver direktør i Eidsiva Vekst AS, Thor Svegården at bredbånd er en forutsetning for både bosetting og etablering og utvikling av bedrifter.
– De fratar oss muligheten til å bo og være aktiv ute i grendene, mener Løken.
Hun representerer Senterpartiet i kommunestyret i Trysil og behøver bredbåndtilgang for å laste ned saksdokumenter så hun kan stille forberedt til kommunestyremøter.
Mannen hennes driver eget firma og er også avhengig av en rask internettlinje. Alternativet nå er et mobilt bredbånd, men i Ljørdalen er det bare 2G-dekning, som kun har kapasitet til enklere dataoverføring.
– Det er år 2015. Det må da finnes en alternativ løsning som er bedre? spør Løken.
Hjertesak
Som lokalpolitiker vil Løken nå gjøre det til sin hjertesak å sørge for likt tilbud i hele Trysil.
– Jeg kommer til å stå på for at det skal tilbys et godt utbygget nett i hele kommunen, sier Løken. Hun mener det ikke er riktig om bare Innbygda skal få høyhastighetsinternett.
– Vi trenger et sterkt sentrum, men vi trenger sterke grender også. Det er det som gjør Trysil til Trysil, sier Løken.
Hun understreker at hun har vært fornøyd med Eidsivas tilbud helt fram til hun fikk brevet om abonnementsstoppen.
– De legger ned et tilbud som fungerer, mener Løken. Beboerne i Ljørdalen har heller ikke blitt tilbudt noen form for kompensasjon for det plutselige bruddet på internettilgangen, ifølge Løken.
Ifølge Eidsiva er grunnen til avgjørelsen et for lite kundegrunnlag.
– Dessverre er kundegrunnlaget for dårlig (for få kunder) til at bredbåndsdekningen i området kan opprettholdes. Dette gjør at Eidsiva Bredbånd ikke greier å levere forventet kvalitet til kundene, sier Trond Skjellerud, administrerende direktør i Eidsiva bredbånd.
Kilde: Østlendingen, 13. august 2015.