Austris vindmålermast på Ulvsjøfjellet.

Hei du!

Nå har du banket på døra til hjemmesiden for aksjonsgruppa La Raskiftet Leve - en hjemmeside som mates jevnt og trutt med lokale og aktuelle nyheter. Hva vi velger å prioritere henger sammen med hvor vi er i prosessen. Dessuten holder vi et skarpt øye med alt som berører Kjølberget vindkraftverk i Våler kommune - 2 mil sør for Raskiftet.

Hjemmesiden har vært operativ siden august 2013, og ble opprettet etter ønske fra medlemmer som ikke er tilknyttet nettverket på Facebook. Aksjonsgruppas styreleder er ansvarlig nettredaktør. Skulle noe virke uklart, vær frimodig og ta kontakt.

29. juni 2015 var det klart at Olje- og energidepartementet hadde avslått klagene på NVEs konsesjonsvedtak for Raskiftet. LRL fortsetter kampen til det foreligger en endelig investeringsbeslutning. 

 

La Raskiftet leve er en idealistisk og naturelskende gjeng med Mot i brystet, Stål i ben og armer & Forhåpentligvis litt vett i panna. Bosatt, eller med røtter, i Åmot og Trysil kommuner. Vi kjemper for alt vi har kjært! Nå er det Raskiftet som gjelder.

Ta for deg av menyen og velkommen tilbake.

 

Du finner oss på Twitter (@laraskiftetleve) & Facebook:

1) https://twitter.com/laraskiftetleve

2) https://www.facebook.com/laraskiftetleve?fref=ts  

3) https://www.facebook.com/VindkraftIOsen?fref=ts  

 

Toppen av Raskiftet med utsyn mot Osensjøen - største innsjøen mellom Mjøsa og Femunden. Realiseres vindkraftverket, vil lokalbefolkningen fratas et unikt friluftslivsområde som er flittig i bruk sommer som vinter. Foto: Nina M. Hagebakken.

Støtt aksjonsgruppa: La Raskiftet leve!

 

 

Formål:

LRL er en ideell, frittstående og politisk uavhengig organisasjon som har til formål å bevare området Raskiftet i Åmot og Trysil kommuner fri for vindturbiner.

Virkemåte:

Vi vil spre informasjon!

 

Stiftet: 19.06.2013

Registret i enhetsregisteret: Foretaksnummer 912 168 484.

Styreleder: Snefrid Reutz-Håkenstad

Mobil styreleder: 465 06 773  

 

 

E-post: aksjonsgruppa@laraskiftetleve.com  

Kontonummer: 1822 49 65490

Medlemskap: Kr. 200.-

 

Ta kontakt med styreleder, eller send en melding gjennom hjemmesiden, for å bli registrert som medlem når kontigenten er betalt.

Du er hjertelig velkommen til å støtte aksjonsgruppa med et fritt beløp uten å bli medlem! Din støtte setter oss i stand til å spre informasjon om vindkraft.

Medlemskap i La Raskiftet Leve! er en god investering for framtida!

Til tross for NVEs vedtak om konsesjon til Raskiftet, fortsetter vi kampen! Om NVE godkjenner LRL som rettslig klageinstans, vet vi først etter at NVE har behandlet vår klage. Det er viktig å merke seg at antall medlemmer vil tillegges vekt i vurderingen av foreningen. Melder du deg inn i LRL, hjelper du oss å synliggjøre lokalmiljøets motstand mot vindkraftprosjektet overfor NVE. Vi vet at mange støtter arbeidet vårt, men tørr ikke stå fram i lokalmiljøet som motstander. LRL presiserer at medlemslista ikke offentliggjøres.

Som privatpersoner har vi selvsagt klagerett. Meld deg inn nå. Det haster!

Kun et lite inntrykk. Natur skal oppleves og brukes...!