6. jun, 2014

Borgere til kamp mod vindmøller - TV SYD

www.tvsyd.dk

HEDENSTED

BORGERE TIL KAMP MOD VINDMØLLER

Torsdag 27-01-11 - af Jørgen Nygaard

Borgere fra området omkring Stouby og Belle holder torsdag aften debatmøde om planerne om fire kæmpe-vindmøller i det naturskønne område ved Juelsminde.

Borgerne undrer sig bl.a. over, at Hedensted Kommune kun en kilometer fra det sted, der er udpeget til møllerne, har afslået, at en landmand må bygge en kornsilo. Landmanden er derfor igang med at grave en underjordisk silo til sit korn - så den ikke kan skæmme naturen.

Min første demonstration

Borgerne har været på barrikaderne endnu før den politiske proces gik i gang. Tirsdag mødte 30 borgere således op til byrådsmødet, som blev holdt i Juelsminde, hvor hørings-processen til mølleplanerne blev sat igang.

- Det var første gang i mit liv, at jeg har deltaget i sådan noget, siger Erik Lysbjerg fra Stouby, som er en af initiativtagerne til aftenens møde på Kildebjerget i Juelsminde. TV SYD sendte direkte fra borgermødet.


14 nye kæmpemøller

Hedensted Kommune har besluttet at der kan opføres 4 kæmpevindmøller på 135 m højde ved det naturfølsomme område ved Rohden Ådal. Det er en del af kommunens ambitiøse plan for 14 nye vindmølleområder i kommunen.

6. jun, 2014

Lavfrekvent støj fra store vindmøller - opdateret 2011

vbn.aau.dk

Forskning - peer review › Rapport

Lavfrekvent støj fra store vindmøller - opdateret 2011. / Møller, Henrik; Pedersen, Christian Sejer; Pedersen, Steffen.

Acoustics, Department of Electronic Systems, Aalborg University, 2011. 59 s.

6. jun, 2014

Generer vindmøller mennesker og dyr?

videnskab.dk

Videnskab dk. 24. januar 2011.

4. jun, 2014

KRONIKKEN: Miljøstyrelsens mystiske beregninger

www.b.dk

Berlingske 14. juni 2011.

4. jun, 2014

Store vindmøller laver mest lavfrekvent støj

videnskab.dk

20. juni 2011:

Danske forskere viser i førende tidsskrift, at store vindmøller støjer meget mere end mindre møller. Resultaterne skærer sig ind i aktuel og stormfuld debat om store vindmøller i Danmark.

»Konklusionen er ganske klar: Vindmøller med en effekt på 2,3-3,6 MW, som er nogle af de største, vi kender herhjemme, udsender mere lavfrekvent støj end mindre vindmøller. Støjen fra de store vindmøller er endda så kraftig, at den under de rigtige forhold sagtens kan mærkes i en dagligstue i nærheden.«

»Det stemmer fint overens med, hvad naboer til store vindmøller ofte fortæller, og nu har resultaterne gennemgået streng peer-review, og opdaterede analyser på nyopførte vindmøller bekræfter dem. Så vi tør godt konkludere, at det er hævet over enhver tvivl, at naboer kan blive forstyrret af lavfrekvent støj fra store vindmøller,« siger Henrik Møller, professor i akustik på Aalborg Universitet.