26. jun, 2014

Aalborg Universitet har blitt medlem av Vindmølleindustrien

www.windpower.org

Da er det kanskje på sin plass å kvitte seg med en brysom akustiker som professor Henrik Møller?

6. jun, 2014

Minister som sendebud for vindmølleindustrien

stilhed.eu

Sjællandske 3. juni 2014.

6. jun, 2014

En trussel for staten - Læserbreve 05.06.14

For nylig blev en af Danmarks mest anerkendte støjforskere fyret efter 32 års tro tjeneste på  Aalborg Universitet. Navnet er Henrik Møller, og han var åbenbart ikke lønnen værd, hvis man skal tro på den officielle forklaring. Det er dog en begrundelse, jeg finder yderst mærkværdig. Netop nu sidder jeg med vindmølleplaner op til halsen som medlem af teknik- og miljøudvalget i Vejen  Kommune. Vi er nemlig pålagt at planlægge for vindmøller i industristørrelse på op til 150 meter.

 

En ting bliver ved med at komme op i debatten: manglende viden. Det skyldes, at den videnskabelige viden om støjudbredelsen samt de lavfrekvente lyde fra så store møller er begrænset.  Kommunerne – og i stigende grad også Miljøministeriet – har brug for viden herom. Derfor må det  undre, at en mand med så stor viden som Henrik Møller ikke er sin løn værd.

 

Forklaringen skal nok snarere findes i, at hans og andre akustikere og ingeniørers forskning hæmmer Miljøministeriets – og vindmølleindustriens – ønske om at opsætte industrivindmøller på land, hvor de er til stor gene for naboerne. De skal beskyttes, og det kræver massive regelændringer, som gør det svært at nå regeringens ambitiøse klimamålsætninger inden 2050.

 

Henrik Møller er på grund af sin forskning blevet en modspiller i stedet for medspiller, fordi han og hans medarbejdere har kritiseret reglerne om vindmøllestøj, som de mener, er fagligt forkerte. På et tidspunkt har Miljøministeriet og vindmølleindustrien fået nok. De har formentlig formået at få Henrik Møller presset væk.

 

Den sande årsag er nok derfor snarere, at han er blevet en trussel for staten, for den grønne industri og dermed for hele den religiøse klimabølge, der vælter ind over Danmark. Realiteter flagrer i vinden, men indeholder enorme økonomiske og politiske interesser for et fåtal.

 

Man må mene, hvad man vil, men man skal gerne mene det rigtige, ellers skal staten nok få lukket munden på én, ser det ud til. Det er et tab for ytringsfriheden, det akademiske og ikke mindst for mig som kommunalpolitiker, der gerne vil have en ordentlig, faglig funderet lovgivning at beslutte ud fra.

 

Carl Andersen, kommunalbestyrelsesmedlem (LA), Vejen Kommune 

3. jun, 2014

Kritisk professor fyret for at give underskud

www.information.dk

Information 2. juni 2014:

Et økonomisk presset Aalborg Universitet har fyret en kritisk vindmølle-professor for hans dårlige ’indtægtsskabende performance’. De akademiske fagforeninger mener, at fyringskriteriet strider mod forskningsfriheden

3. jun, 2014

Fyret støj-professor valgt ud blandt 200 forskere

www.information.dk

Information 3. juni 2014:

Information skrev i går, at professor i akustik Henrik Møller er blevet fyret fra Aalborg Universitet for at give underskud. På grund af økonomiske problemer skulle hans institut fyre en forsker i Akustik-sektionen. Sektionen blev udvalgt på grund af dens ubalance mellem indtægter og udgifter. Herefter blev de syv forskere i sektionen sammenlignet ud fra ’indtægtsgivende performance’, og Henrik Møller var ifølge opsigelsen den, der bedst kunne undværes.